Roliga spel!

Nu när höstrusket börjar visa sig mer och mer kan det vara roligt att umgås och spela ett spel, istället för att titta på TV! Vi erbjuder Vuxenpoäng och Lingon, Lådvin och Långkalsonger för 199 kr st! Billigare än i butik alltså! Familjen och grannarna spelade Vuxenpoäng på vår semester i Orsa för två veckor sedan och det utlovas många skratt och diskussioner! I slutet kan man dessutom räkna ut hur gammal man "egentligen" är, själv blev jag 12 år... Granntjejerna som är tonåringar båda två visade sig vara 6 & 7 år gamla medan mamma blev några år äldre än i verkligheten... Väldigt roligt spel! Som det står på baksidan: "Passar perfekt som present till den som börjat säga "jag önskar mig ingenting...""

Mums!

Om du känner en gottegris som fyller år har vi här den perfekta presenten - en handduksbakelse! Välj mellan en rosa rulltårta, en glassbägare eller "vanliga" bakelser! Dessa har dessutom varit väldigt uppskattade att ge bort istället för en blomma! Är du bjuden på middag, varför inte ge en sån här söt bakelse istället? Mycket roligare, och de här kan ju faktiskt användas också!

Fyll-i-böcker!

Brukar du ofta ha middagsbjudningar? Eller tillhör det traditionerna att fira julen hemma hos dig? Då är vår fina gästbok något för dig! I den finns tre olika fyll-i-alternativ för gästen: Ringa in beskrivande ord, skriva en rad om varje aktivitet eller skriva helt fritt. Väldigt roligt att både fylla i och läsa! Bra också för de som har lite sämre fantasi, som kanske inte annars skulle ha skrivit något alls - de kan nu välja att ringa in ord som passar istället!
Snart är det dessutom Fars Dag! Det är ett tag kvar, men det är bra att ha tid på sig för den här presenten! Och om du redan har köpt slipsar, skjortor, strumpor, kalsonger, blommor och whiskey - ja, då kanske det är dags för den här boken nu! En garanterat oförglömlig och uppskattad present! Låt pappa få veta hur mycket du tycker om honom! Boken kostar 125 kr.

Den perfekta kassen!

Nu var det längesen våra återvunna väskor fick någon uppmärksamhet i bloggen! Säsongen för kylväskor är ju tyvärr över (om man inte är/ska utomlands!) men vi har ju även andra smarta, snygga och miljövänliga väskor! Som den här kassen - perfekt att ha när man handlar eller ska åka bort och har lite extra packning med! Eller som en kund sa på sommarmarknaden, att hon skulle använda den till att lägga mjölkförpackningar i som ska till återvinningen! Vad passar bättre till det än en kasse av återvunnet material?! Storleken är dessutom väldigt praktisk, 38 x 15 x 31 cm. Endast 150 kr för denna kasse!

Rhodos!

Just nu befinner jag mig i solen på Rhodos och har tidsinställt detta inlägg så uppdateringen kommer vara lägre här på bloggen, men jag kommer tidsinställa några inlägg när jag är borta så det fortfarande finns anledning att kika in här! :)

Tiden

Tiden
räcker till
för den
som
använder
den.



Papperslyktorna!

Nu har jag fixat en banner till ljuslyktorna! Den fick ersätta den "gamla" om badvänliga klockor eftersom det är mer aktuellt med ljuslyktor i höstrusket :)

Nyhetsbrev! v. 38


Papperslyktor!

Vi har länge tittat på de här underbara papperslyktorna och den här gången på mässan slog vi till!

Lyktorna är av flamsäkert rispapper och brinner alltså inte! (Vi tyckte också att det lät jättekonstigt, men de brinner faktiskt inte!) Det blir ett underbart sken när man sätter i ett eller två värmeljus och lyktorna gör sig väldigt bra tillsammans! Nu finns dessa att köpa i shoppen! Just de här säljs i 6-pack och då får man de tre mönstren som syns på bild, två av varje. Vi kommer att lägga in de andra motiven till försäljning också men i och med att vi håller på att byta webbshop så tar det lite tid.
Dessa tre har vi nu på vår braskamin i TV-rummet! Men man kan även hänga upp dem i träd, ställa på bron, använda som bordsplacering eller skriva små meddelanden på och ge bort - en perfekt present istället för en vanlig blomma! Klicka på någon av bilderna för att komma direkt till shoppen!

Ny kategori

Vi har en ny kategori i shoppen nu - Inredning! Där har vi just nu Muminörngotten, smyckesetuierna, fruktkorgen och snart även ljuslyktor i papper! Håll utkik efter dem! :)

Chansen

Chansen kommer
som en snigel,
men försvinner
som en blixt.



Muminkuddar!

Nu har vi fått in supersöta klassiska Mumin örngott! De kommer från finska kvalitetsföretaget Finlayson, och örngotten innehåller 100 % bomull och har märkningen "Astma och allergiförbundet", vilket är toppen! Man ska inte få i sig massa farliga kemikalier när man sover - varken barn eller vuxna. Dessa passar till sömntutor i alla åldrar, ingen är för gammal eller för ung för Mumin! Vi har själv dessa i sängarna hemma :)

Klicka hem ett du med för endast 99 kr!

Förlorar allt

Tänk så lycklig du skulle vara om du
förlorade allt du har och fick tillbaka det igen.



Hemligheten bakom lyckan

Att känna
glädje över
andras glädje
det är
hemligheten
med lycka.




Flitig bloggare!

Izzadora (mycket om vinnaren nu!) som vann sjalen i gissningstävlingen, har lagt ut en bild på sig själv och sjalen, tycker hon passar jättebra i den! Och roligt att hon blev så glad! Då blir man sugen på att tävla ut fler fina saker från shoppen när vinnarna blir så glada! :D Vad skulle ni vilja ha som pris?

Bekymmer

Må bra genom
att hjälpa andra
med deras
bekymmer -
då glömmer du
dina egna.

Rosor

Du kan antingen beklaga dig
över att rosor har taggar -
eller så kan du glädja dig åt
att taggar har rosor.

Izzadora!

Vinnaren av sjalen, Izzadora, hade svarat på en kommentar som vi lämnade i hennes blogg! Klicka på bilden för att läsa hela! Roligt att man kan göra folk glada :)

Ny header!

Jag har gjort en ny header, men den är inte riktigt klar än. Jag tänkte även att man kan säsongsanpassa den så att utseendet blir mer uppdaterat! Men jag ligger lite lågt än så länge eftersom vi håller på att byta webbshop-lösning. Det är Lisa som har ritat den fina bilden!

Regnbågen

Man får stå ut med regnet -
om man vill njuta
av regnbågen.

Vara glad

Kan man
vara glad för lite
har man mycket
att vara glad över.
Från boken Tänkvärt, en gåva vi fick från Pedagogförlaget!

Stanna upp

Att stanna upp ett ögonblick
kan vara den enda möjligheten
att orka gå vidare.



Lycklig, lyckligare, lyckligast

Man blir
inte lycklig
så länge man
plågas av att
andra är lyckligare.



Havet

Gör som havet - våga!


Worry Dolls!

Nu har första leveransen från Formexmässan kommit! Snabbast hit var de söta Worry Dockorna! De är tillverkade i Guatemala för grossisten House of Fairtrade, och som namnet skvallrar om är de alltså rättvist tillverkade! Man använder de små dockorna till att lägga under kudden och när man vaknar ska alla bekymmer vara borta, då har dockorna grubblat över problemen så du slipper :) De kommer i askar med 6 st i varje, snart kommer de ut i shoppen till försäljning!

Ideer

Vad hjälper det
att ha en massa idéer,
om man inte
förverkligar dem?



Fin bok

Vi fick en bok hemskickad här om dagen från Pedagogförlaget som vi köper de fina Tankekorten ifrån! Med vår första beställning från dem fick vi också en gåva, sånt är väldigt roligt och man känner sig speciell. Det är något som vi har gjort från första början också - att skicka med något extra till kunden så att de kommer ihåg en och känner sig extra uppskattad.

Moln

Optimisten ser inga moln -
han går på dem.



Krångel med hemsidan

Vi ber om ursäkt att hemsidan ser ut som den gör, något hände med hela mallen när vi tog bort "Veckans erbjudande"... Men vi jobbar på det! Och det är endast utseendet som det har blivit knas med, inget annat :)

Vinnaren i tävlingen

Nu är tävlingen avslutad! Det var flera som gissade på rätt svar - Danmark - så vi lottade fram vinnaren!

Och den lyckliga vinnaren blev Jenny "Izzadora" Dahlström! Vi mailar dig så du får välja vilken färg på sjalen du vill ha. Grattis!
Det var den här underbara bilden ni skulle gissa på! Och som sagt är det från vår semester i Danmark år 2008!

Lyckan växer...

Lyckan växer på vår egen
åker och kan inte plockas
i främmande hagar.



Lilla i livet

Uppskatta det lilla
i livet,
så upptäcker du
det stora!



Fortsätt tävla!

Imorgon (söndag) kl. 23.59 avslutas tävlingen, så ni har fortfarande chans att vinna en fin sjal!

För att vara med:
1. Gilla oss på facebook!
2. Svara på frågan: i vilket land är denna semesterbild tagen?
Lycka till! :)

Misslyckande

Ett misslyckande
är inte att falla,
däremot
att falla
och inte
resa sig
igen.



Formexresumé

Vi hade en underbar dag igår på mässan, full av inspiration! Vi ville helst köpa allt men efter lite "taktiksnack" kom vi fram till följande:

- Underbara örngott med Muminmotiv! Två olika sorter av märket Finlayson - god kvalité!
- Worry Dolls, små dockor som man lägger under kudden och när man vaknar är alla ens bekymmer borta! Hur söta som helst och dessutom Fair Trade! Stoooooooort plus!
- Khom Loys, Thailändska "himmelslanternor" som är ett miljövänligare alternativ till raketer! Kommre i olika färger och passar perfekt till jul, nyår, alla hjärtans dag med mera!
- Ljuspåsar i flamsäkert papper med utstansare motiv! Helt underbart mysiga, lite roligare än en vanlig lykta :)

Håll koll på detta kommande vecka! Vi kommer givetvis med mer uppdateringar :)

Always look on the bright side

Det tar inte
längre tid
att se saker
från den
ljusa sidan
än att se dem
från den mörka.



Framgång

Det kan vara
svårt att bära
en framgång,
men
det kan vara
ännu svårare
för andra
människor
att bära den.



Formex!

Nu sticker vi till Formexmässan! Det ska bli riktigt roligt och vi har gått igenom hela katalogen och gjort en lista på alla montrar vi ska besöka. Och vi har redan planer på vad vi ska köpa in! Vi hörs senare, ha en toppendag!

RSS 2.0